De laatste tijd wordt er een hoop geschreven en gesproken over voedsel. Sommige mensen zijn fervent aanhanger van het paleodieet, waarin je alleen nog maar eet wat onze voorvaderen aten. Het voedingscentrum maakte onlangs nog gehakt van de  superfood-hype en hierna kwamen de superfood-fans juist weer in opstand.

Het ene jaar moet je koolhydraadarm eten, het jaar erop is een ananas- of sherrydieet weer je-van-het.  Er was zelfs een tijdje een trend om alleen maar rauw voedsel te eten.

Mogen we nu wel of geen brood? En is spelt dan de oplossing?

Door alle tegenstrijdige voedingsadviezen is het soms lastig om te bepalen wat gezond is. De laatste tijd moet brood het ontgelden. Het kan best zijn dat je je beter voelt met ander brood (bijvoorbeeld spelt) of door minder brood en koolhydraten te eten. Toch is een broodmaaltijd zelden de reden  van overgewicht. Te grote maaltijden eten of veel snoepen tussen de maaltijden door is dat wél. Het levert meer op om hier naar te kijken en te onderzoeken hoe je dit kunt veranderen.

als je doet wat je deed

En is een crashdieet nu echt zo schadelijk als ze zeggen?

Het klinkt lekker makkelijk. Een paar weken shakes, soepjes en repen en de kilo’s vliegen eraf! Kan jij weer mooi in je bikini of zwembroek op het strand liggen…. Maar als je na je eenzijdige dieet van poeders en reepjes je ‘normale’ patroon weer voortzet,  zal je zien dat die zo hard bevochten kilo’s er gewoon weer aanvliegen. Alles voor niets geweest… En ga je dan volgend voorjaar weer hetzelfde doen?

Gewoon alles eten

Mijn uitgangspunt is dat je in principe alles mag eten, maar het credo is wel “met mate”. We weten inmiddels best wat goed voor je is en wat niet. Wat veel interessanter is, is om te weten waarom je eet. Eet je die muffins achter elkaar op omdat ze anders uitdrogen op het aanrecht? Of omdat je na één heerlijke muffin denkt: Dat smaakt naar meer! Waarom kan je niet gewoon één handje chips nemen, maar moet de hele zak leeg?

Wil jij er achter komen waarom je eet? Als we dat weten, kunnen we je mindset veranderen en een duurzame verandering teweeg brengen. Zo help ik je afvallen met blijvend resultaat!

Neem contact op voor een gratis kennismakingsconsult.

Bestel mijn boek

Gratis consult

Wil jij weten wat de dieetpsycholoog voor jou kan doen? Vraag dan snel een gratis consult aan!