Lezing over eetgedrag

 

lezingen - lezing morgen begin ik echt13 april 2016 : Morgen begin ik… Echt!

Interactieve lezing voor iedereen met de wens om af te vallen

Tijd: 20:00-22:00 uur
Locatie: Het Oude Politiebureau – Ede (gld)
Kosten: 
€ 65,-
Aanmelden: via dit formulier

Heb je je ooit afgevraagd waarom afvallen zo moeilijk is? Weet je wat gezonde voeding is, maar kun je verleidingen moeilijk weerstaan? Ben je gemotiveerd om iets aan je eetpatroon te veranderen, maar lukt het toch niet? Of wil je nu eindelijk eens weten hoe je met blijvend resultaat kunt afvallen? Kom dan naar onze interactieve lezing!

Deze bijeenkomst wordt de start van je verandering met betrekking tot gezonder eten. Na afloop kan je direct goed voorbereid aan de slag en bovendien helpen we je de 100 dagen daarna verder op weg.

Meer over de lezing

Deze lezing is speciaal ontwikkeld voor de mensen die wel wat hulp van een dieetpsycholoog kunnen gebruiken, maar die een individueel begeleidingstraject nog iets te veel van het goede vinden. Denk je dat je met behulp van goede informatie en een flinke zet in de rug zelfstandig nog een heleboel kunt bereiken? Dan is deze lezing echt iets voor jou.

We hebben het over de psychologie van ons eetgedrag. We vertellen je dus niet wat je wel en niet moet eten of hoe vaak je moet gaan sporten; we begeleiden je bij het opstellen van een plan voor het veranderen van je eetgedrag. We kijken naar je persoonlijke doelen, valkuilen en behoeften. Wanneer je de psychologie achter jouw eetgedrag begrijpt, kun je het niet alleen verklaren maar ook beïnvloeden. Want zoals Johan Cruijff al zei: “Je gaat het pas zien, als je het doorhebt!”

We zijn met een wat grotere groep. Als je dat wilt is er de gelegenheid om persoonlijke situaties te delen en vragen te stellen, maar dat hoeft niet. Je kunt ook alleen luisteren. Door middel van voorbeelden, vragen en opdrachten proberen we iedereen te helpen bij het opstellen van een persoonlijk actieplan.

Wat levert het volgen van de lezing je op?

Na het volgen van de lezing:

  • Ken je de voor- en nadelen van het volgen van diëten
  • Weet je waardoor jouw (verkeerde) eetgedrag ontstaan is
  • Ken je het verschil tussen fysieke honger en aangeleerde honger
  • Kun je de verschillende vormen van zelfsabotage herkennen en beïnvloeden
  • Kun je direct aan de slag met jouw persoonlijke actieplan
  • Krijg je via e-mail nog 100 dagen regelmatig tips en opdrachten!

 

Over de sprekers

Heleen Ligtelijn en Nicole Scherpenzeel verzorgen gezamenlijk het programma. Heleen heeft ruim 5 jaar ervaring als dieetpsycholoog en is als psycholoog als een van de weinigen in ons land zo specifiek gespecialiseerd in eetgedrag. Ze schreef hier eerder ook een boek over met de titel: Op dieet? Doe normaal! Nicole is toegepast psycholoog en heeft naast uitgebreide kennis over eetgedrag veel ervaring in het ontwikkelen van trainingen en lezingen. Speciaal voor het ontwikkelen van deze lezing is zij sinds kort bij de Dieetpsycholoog komen werken.

Aanmelden? Ja leuk!

Meld je aan via het aanmeldformulier op deze website. Bij minimaal 15 aanmeldingen gaat de lezing door.