Dieetpsycholoog in de media

Er wordt regelmatig aan mij gevraagd of ik wil vertellen over mijn vak en over eten-gerelateerde zaken. Hier onder vind je een aantal artikelen van mijn hand en programma's waar ik in te zien ben.

Dieetpsycholoog op TV

In maart 2015 gaf ik commentaar in een item van Editie NL over het kijken naar koks en koken op TV. Uit onderzoek zou blijken dat kijken naar koken op TV je (indirect) dikker zou maken. Het item zelf geeft een heel globaal beeld, maar op mijn pagina over externe eters lees je hier wat meer informatie over.

In januari 2015 verscheen ik in het programma Meldpunt! van Omroep MAX. Het item over superfoods was erop gericht om te ontdekken of superfoods nu echt de allesomvattende oplossing zijn voor je gezondheid of dat er wellicht wat overdreven wordt. Bekijk het fragment van deze aflevering om mijn mening te horen en die van andere experts. Bekijk de video.

Dieetpsycholoog in de bladen

In de media verschijnen met regelmaat interviews of artikelen over verantwoord eten of diëten waar ik mee te maken heb. De ene keer als schrijver, de andere keer als expert op het gebied van dieetpsychologie en eetgedrag.

Volkskrant 11 augustus: in de serie 'de tien geboden van beter eten'.

Interview voor de Prostaatkliniek, netwerk van onafhankelijke experts.

Artikel in Grazia (aug 2015) over gelukkig zijn met je eigen lichaam.

Artikel in het AD over voedseladviezen in de media.

Interview in Libelle over waarom we slank willen zijn.

Artikel in het AD over de problemen met diëten.

Interview in de Margriet over de relatie tussen overgewicht en gebrek aan discipline.

in de media: libelle

Libelle - Over de verschillende soorten 'eters' die er bestaan.

Gezond NU - Over de obsessie voor de weegschaal.

Gezond Eten - Over emotie-eten.

FAB - relatiebehoud bij verandering eetpatroon.