Hoe af te vallen met hulp van de Dieetpsycholoog?

Hoe af te vallen?! Dat is vaak de grote vraag waar mensen mee zitten. Deze vraag laat al zien dat bij veel mensen de focus erg ligt op het verliezen van kilo’s. Dat is erg begrijpelijk, want dit is voor veel mensen een belangrijk doel. Een kenmerk van mijn methode is dat we in eerste instantie niet letten op de kilo’s, maar juist de aandacht richten op het eetgedrag zoals dat nu is. Om je goed te kunnen helpen, moet ik immers eerst een goed beeld krijgen van wanneer en waarom het misgaat. De eerste fase van mijn begeleidingstrajecten staan dan ook in het teken van diagnostiek: waarom lukt het je niet om af te vallen?

Als eenmaal duidelijk is wat de oorzaak ik van je verkeerde eetgedrag (zie voor meer informatie hierover VALKUILEN), dan gaan we aan de slag met het aanpakken van dit probleem of deze problemen. Afhankelijk van wat bij jou precies de oorzaak is maak ik gebruik van (een combinatie van) cognitieve therapie, gedragstherapie (exposure en response prevention) of werken we aan praktische veranderingen van je levensstijl. Daarbij kan ik je helpen met het aanleren van nieuw gedrag en het afleren van oude gewoontes en het stellen van haalbare doelen. Zo ervaar je succes en dat geeft je weer de nodige motivatie om door te kunnen gaan.

Hoe af te vallen en slank te blijven!

Hoe af te vallen op korte termijn is iets heel anders dan afvallen en slank blijven. Afvallen lukt vaak wel, maar het effect is vaak tijdelijk omdat de aanpassingen die je doet van tijdelijke aard zijn. Wil je blijvend resultaat, dan zal je blijvende veranderingen moeten doorvoeren! Aangezien mijn behandelingen op dat laatste zijn gericht zal je niet in enkele weken heel veel gewicht verliezen. In plaats daarvan werken we samen aan het ontwikkelen en leren vasthouden van een gezonde levensstijl die je wilt en kunt blijven vasthouden. De kilo’s volgen dan vanzelf!

Over Heleen

Na mijn studie klinische psychologie aan de universiteit van Utrecht heb ik eerst enkele jaren in de verslavingszorg gewerkt. Hier heb ik veel technieken geleerd die ik nu toepas in mijn eigen praktijk. Daarna heb ik gewerkt als docent aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Inmiddels ben ik full time aan de slag in mijn eigen praktijk en werk ik nog af en toe als freelance docent voor verschillende opleidingen psychologie. Dit is ontzettend leuk om te doen en houdt mijn kennis over de algemene psychologie ook up to date!

Over dieetpsychologie

Dieetpsychologie is geen afstudeerrichting binnen de studie psychologie. Ik heb mij na mijn universitaire studie door zelfstudie en overleg met verschillende experts gespecialiseerd op het gebied van eten en dieten. Ook heb ik de opleiding tot gewichtsconsulent succesvol afgerond. Er zijn dan ook weinig andere dieetpsychologen in Nederland. Ik baseer me op de meest recente wetenschappelijke bevindingen en houd de literatuur op dit gebied nauwlettend in de gaten. Regelmatig verzorg ik dan ook gastcolleges op universiteiten en HBO opleidingen over dit onderwerp.

Bestel mijn boek

Gratis consult

Wil jij weten wat de dieetpsycholoog voor jou kan doen? Vraag dan snel een gratis consult aan!