Consult op afstand: meer dan alleen dieetadvies

Voor wie mijn praktijk in Ede te ver weg is bied ik de mogelijkheid om via telefoon, Skype, Facetime en/of e-mail een traject te volgen op afstand. Net als bij mijn trajecten in mijn praktijk krijg je eerst een (gratis) consult om te zien of ik iets voor je zou kunnen betekenen en om even nader kennis te maken. Ik vertel je wat meer over mijn werkwijze en waarom ik niet geloof in simpel dieetadvies als oplossing voor overgewicht. Als je door wilt gaan maken we een afspraak op welke manier we de sessies gaan doen, en wanneer. Dit hangt af van jouw eigen wensen, technische mogelijkheden en de problematiek. Dit kan betekenen dat we het hele traject digital of telefonisch inplannen, maar ook een mix met enkele face to face afspraken is mogelijk.

Gedragsverandering werkt beter dan dieetadvies

Wees eerlijk: je weet toch best dat een patatje oorlog minder goed in een afval-dieet past dan een wortelsalade? Wat je wilt leren is hoe je van dat patatje af kunt blijven als je dat wilt. Of waarom je naar vet of zoet eten grijpt als je je slecht of gestresst voelt. Bij het veranderen van dit soort gedragspatronen kan een psycholoog je helpen. Ik heb me de afgelopen jaren gespecialiseerd in gedragsveranderingen bij mensen die, om welke reden dan ook, te veel of te slecht eten terwijl ze best weten wat goed voor ze is. Mijn ervaring van de afgelopen jaren is dat ik mensen zelden dieetadvies hoef te geven, maar dat ze achteraf dolblij zijn met de gedragsverandering die ze bij zichzelf teweeg hebben gebracht met mijn hulp.

Kosten, wijze van betalen en vergoedingen

De kosten voor consulten op afstand zijn gelijk aan de consulten in mijn praktijk in Ede, namelijk 75 euro per consult van ongeveer een uur. Soms lopen gesprekken iets uit, dan kost dat niets extra. Bij telefonische consulten bestaat ook de mogelijkheid om een gesprek van een half uur in te plannen, en vanzelfsprekend betaal je dan ook de helft. Een kort mailtje tussendoor reken ik uiteraard niet als consult; hierover zal ik altijd heel helder afspraken met je maken zodat je vooraf precies weet waar je aan toe bent! De kosten voor consulten op afstand dienen vooraf voldaan te worden. Dit kan eventueel per consult. Vooraf ontvang je dan van mij een factuur en als het bedrag is overgemaakt kan de behandeling van start gaan. Mocht je tussentijds ook langs willen komen in Ede, dan kunnen deze gesprekken ook contant worden betaald als je dat prettig vindt.

Bestel mijn boek

Gratis consult

Wil jij weten wat de dieetpsycholoog voor jou kan doen? Vraag dan snel een gratis consult aan!